Bilhandler: Nordjyder rammes af leasing-afgifter

Bilister, der kører i leasede biler, kommer til at betale mere i fremtiden. Regeringen vil nemlig øge afgiften på leasingbilerne. Det vækker bekymring hos en bilforhandler i Aalborg.

Hvis regeringen øger afgifterne på leasingbiler, så går det hårdere ud over nordjyderne end dem, der bor i København. Sådan lyder det for bilforhandler Michael Bøgsted, der ejer Bøgsted Biler i Aalborg.

- Nordjyderne rammes hårdere, fordi vi har lange afstande, og vi har slet ikke den samme kollektive trafik, som de har i København. Vi har ingen metro, og vi har jo knap nok busforbindelser fra yderområderne og ind til Aalborg, siger han.  

Leasing af biler er populært hos Bøgsted Biler. Faktisk tjener bilforhandleren en fjerdedel af sin indkomst på at lease biler ud. Det er ofte de billige biler, nordjyderne leaser. Derfor frygter Michael Bøgsted, konsekvenserne, hvis regeringen gør det dyrere at lease. Han mener, at folk i stedet bliver tvunget til at købe bilerne, og det bliver de billige og forurenende af slagsen, fordi de ikke har råd til at købe de miljørigtige:

- Det giver i sidste ende mere forurening og dårligere trafiksikkerhed, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland