Bilist standset af politi: 58-årig mand kørte med høj promille

En 58-årig mand fra Vadum blev tirsdag aften standset af politiet med det, der kan betegnes som en kæmpebrandert. Hans promille var på hele 2,3.

Det er nærmest et under, at ingen kom til skade, da en 58-årig mandlig bilist satte sig bag rattet og kørte på motorvejen - for han havde betydeligt mere spiritus i blodet end tilladt.

En politipatrulje opdagede tilfældigt manden tirsdag aften på motorvej E45 syd for Støvring, hvor han kørte temmeligt usikkert på vej syd på. Politiet havde en mistankte om, at bilisten kunne være spirituspåvirket.

Og det viste sig at være sandt. For i forbindelse med det første pust i alkometeret blæste manden det op på hele 2,3. Grænsen for hvor høj en promille, man må køre med, ligger på 0,5.

Et kvarter efter første tjek med politiets alkometer skal den 58-årige spritbilist igen puste i alkometeret, da den første viser en usædvanlig høj promille, men også anden gang slår det ud med en promille på 2,3.

Den 53-årige mand får konfiskeret bilen på stedet, han mistede kørekortet med det samme - og han kan nu se frem til et retsligt efterspil - formentlig i form af fængselsstraf.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland