Fartglad tyv fældet af sømmåtter efter dramatisk biljagt

Med 200 kilometer i timen forsøgte en tyv natten til fredag at stikke af fra politiet i en stjålet bil fuld af tyvekoster.

Hvad man gør, når politiet forsøger at standse én, mens man cruiser i en stjålet Audi på stjålne plader og med bagagerummet fuld af tyvekoster? Man stikker selvfølgelig af.

Det var i hvert fald, hvad en 35-årig mand fra Hobro forsøgte klokken to i nat, da han kørte sydpå af E45 i ovennævnte køretøj og blev spottet af en patrulje fra Nordjyllands Politi ved Støvring. I stedet for at lade sig standse og køre ind i nødsporet trådte føreren af Audien i den grad speederen i bund og drønede videre med godt og vel 200 kilometer i timen.

Det fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Poul Badsberg.

- Vi fik dog lagt sømmåtter ud ved Hobro, som han kørte over med høj fart. Det punkterede begge fordæk, og da han forsøgte at køre videre alligevel, mistede han det ene dæk og kørte ind i autoværnet, siger Poul Badsberg.

Så skulle man måske tro, at biljagten endte dér, men den 35-årige mand havde andre planer - han stak af ind over markerne, så politiet måtte i gang med hundepatruljer og afspærring af motorvejen i en time, til manden var fundet.

- Vi valgte at spærre motorvejen i begge retninger. Dels fordi vi havde vores hunde ude, dels fordi der var nogle tyvekoster, der skulle sikres, og så holdt den stjålne bil ikke for heldigt, forklarer Poul Badsberg.

Den 35-årige er i forvejen godt kendt af politiet. I løbet af morgenen skal der tages stilling til, om han skal fremstilles i grundlovsforhør. Tyvekosternes værdi er endnu ikke opgjort, men vagtchefen mener, at de er fra et indbrud i Nørresundby, mens bilen er stjålet i Aalborg og pladerne et sted i Østjyllands politikreds.


Seneste nyt

fra Nordjylland