Billige billetter til Læsø-færgen er blevet en forbandelse

En halvering af prisen på en færgebillet har lokket mange danskere til Læsø. Men det betyder udsolgte afgange for de fastboende.

Flere danskere har fået øjnene op for den lille ø øst for Frederikshavn. Læsø har oplevet et kæmpe boom af besøgende, efter prisen på en færgebillet er halveret - fra 700 kroner til 350 kroner.  

Det sker på grund af det såkaldte landevejsprincip til øer, som giver tilskud til billetprisen. Et tilbud, der har gjort turen til Læsø mere spiselig for mange.

- Det går temmeligt godt. Alt tyder på, vi kommer til at overstige det største passagerantal nogensinde, bekræfter formand for Færgeselskabet Læsø, Tobias Birch Johansen.

Flaskehalsproblem for de fastboende

Men ikke alt er lutter lagkage på Læsø-færgen. De mange besøgende optager nemlig pladserne for de fastboende, som har behov for at tage frem og tilbage fra øen på daglig basis.

- Mange banker på en lukket dør på visse afgange, oplyser formand for Færgeselskabet Læsø, Tobias Birch Johansen. Ifølge formanden er mange afgange i weekender og på helligdage udsolgte.

Mulig løsning: Køb en ekstra færge

Hos Læsø-færgen overvejer man nu, om en ekstra færge kan afhjælpe problemet med overfyldte afgange. Men ifølge øens borgmester kræver det omtanke og beregninger. 

- Alle, der kender Læsøs økonomi og udfordringer ved, at vi har en spinkel økonomi. Og skal vi investrere i en ny færge, så skal vi være sikre på, det er den rigtige beslutning, siger borgmester på Læsø, Karsten Nielsen (DF).

En løsning bliver formentlig fundet i nærmeste fremtid.

- Indenfor 3-4 måneder skulle der gerne ligge et forslag klar, som man så kan sende i udbud og få bud ind på en færge, der kan løse vores problemer i fremtiden, siger Formand for Færgeselskabet Læsø, Tobias Birch Johansen.

I den kommende tid vil regnskaberne blive kigget efter i sømmene, så det kan blive afgjort, om Læsø fremover får en ekstra sejlende afgang til og fra øen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland