Billige boliger kan være fortid

Byfornyelsesprojekt i Aalborg Øst kan koste socialt udsatte deres bolig. De billigste boliger forsvinder.

Det kan få voldsomme konsekvenser, at Boligforeningen Himmerland vil renovere omkring 1000 boliger i foreningens afdelinger på Fyrkildevej, Blåkildevej og Ravnkildevej. Det skriver DR Nordjylland.

Himmerland vil bygge større og dyrere lejligheder, og mange af de billige etværelses lejligheder ser derfor ud til at forsvinde. Og mange af de nuværende beboere i disse lejligheder vil ikke have råd til at blive boende efter renoveringen. Det forudser socialrådmand Mai-Britt Iversen (S).

- Det er et stort problem, at de unge ikke kan betale huslejen. For hvordan vil du flytte dig i dit liv, hvis du ikke har en fast base og et sted at bo, siger hun til DR Nordjylland.

 

Hos Boligforeningen Himmerland erkender direktør Ole Nielsen, at byfornyelsesprojektet kan koste de ressourcesvage beboere boligen. Og det er faktisk en del af projektets mission.

- Det er ingen hemmelighed, at vil ønsker en noget anderledes beboersammensætning i Kildeparken. Og hvis du vil skabe forandringer i en bydel, så vil du typiske bruge det instrument, at få flere familier til området. Og det er klart, at en etværelses lejlighed ikke animerer til familiebolig, siger han til DR Nordjylland.

For at forhindre hjemløshed blandt de unge, der bor i de små lejligheder i Aalborg Øst arbejder Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen sammen med en række boligforeninger på at finde løsninger på problemet, skriver DR Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland