Billigere busser og tog

Fra den 20. januar 2013 bliver det langt billigere at køre med busser og tog, men kun uden for myldretiden.

Rejser man med bus eller tog uden for myldretiden, vil der fra 20. januar 2013 være en del penge at spare. Taksterne i den kollektive trafik falder med helt op til 20 procent - men altså kun, hvis man rejser uden for myldretiden.

Takstnedsættelsen kommer i forlængelse af aftalen om "Takstnedsættelser og investeringer til forbedring af den kollektive trafik", som blev indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

Det nordjyske folketingsmedlem, og trafikordfører for Socialdemokraterne, Rasmus Prehn, glæder sig over takstnedsættelserne.

- Jeg er rigtig glad for, at danskerne nu også på pengepungen vil kunne mærke regeringens store fokus på kollektiv trafik. Den nye klækkelige rabatter betyder f.eks., at en tur fra Køge til Nørreport, der med almindelig kontantpris koster 108 kroner, nu med fuld rabat kan gøres til under 40 kr., siger Rasmus Prehn, der understreger, at det nye rabatsystem vil komme alle brugere af den kollektive trafik til gavn:

I Nordjylland vil takstnedsættelsen for eksempel betyde, at 2 zoner i Aalborg, som i dag koster 20 kroner vil blive seks kroner billigere i 2013 - altså blot 14 kroner.

Alt efter, hvor i landet, man bor, er det forskelligt, hvordan takstnedsættelsen kommer til at ske. I Nordjylland tilbydes takstnedsættelsen kun til kunder, der benytter Rejsekort.

Rejsekortet, som lige nu koster 50 kroner at anskaffe, vil blive gratis at få fat i.


Seneste nyt

fra Nordjylland