Billigere at sove i Danmark

Det er for første gang i mange år billigere at sove på hotel i Danmark end i vores nabolande. Sverige, Finland og Norge løber fra de danske priser.

Er man vild med de nordiske lande, men vil have en billig overnatning, så er Danmark landet, man skal vælge.

Lige nu ligger danske hotelpriser nemlig under de andres landes med en gennemsnitspris på 843 kroner.

For mens det bliver dyrere og dyrere at tage en overnatning i Norge, Sverige og Finland, er de danske hotelpriser gået i stå i 1. halvår 2012, viser prisindekset fra Hotels.com.

- Flere af de nordiske økonomier har det bedre end den danske. I Norge har man slet ikke mærket finanskrisen, som vi har. Det gør eksempelvis, at salget af hotelværelser til de norske forretningsrejsende ikke er bremset, siger David Bækholm fra Hotels.com.

Norges gennemsnitlige hotelpriser er blandt de højeste i verden.

Her er gennemsnitsprisen for et hotelværelse steget fra 983 danske kroner i 1. halvår 2011 til 1047 kroner i 1. halvår 2012.

De svenske priser er steget fra 912 danske kroner til 942 kroner i perioden, mens de finske hotelpriser er steget fra 849 til 913 kroner.

Herhjemme er den gennemsnitlige hotelpris på 843 kroner i 1. halvår 2012 - det er den samme pris som for et år siden.

Danmark har ellers haft ry for at være det dyreste hotelland i Norden.

For blot tre år siden lå de danske priser langt over de svenske og finske. Og selv Norge kunne ikke følge med. Men den tid er forbi, for nu er Danmark billigst.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland