Billist: Jeg smadrede hunden i hovedet med autostolen

Foto: Thomas Gaardsmand

Den 25-årige løber, der i morges blev overfaldet og bidt af to hunde, blev reddet af en kvindelig billist. Hun er chokeret over episoden.

- Han ruller rundt på fortovet med hundende oven på sig, mens han råber av, av, av. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, da jeg ser det, men jeg vidste, at han bare skulle hjælpes, siger Maria Bitsch, der kom kørende forbi, da manden blev overfaldet af de to hunde.

Hundene er krydsninger, hvoraf den ene del er af racen Amstaff. Politiet har taget hundene med sig, og ifølge Nordjyllands Politi skal de begge aflives.

- Jeg tænkte kun, at han skulle hjælpes med det samme, ellers nåede jeg ikke at tænke noget, siger Maria Bitsch til TV2Nord.

Hun åbnede bildøren, så manden kunne komme i sikkerhed, men den ene hund havde bidt sig så godt fast, at han ikke kunne få sit ben med ind i bilen.

- Han skyndte at sætte sig ind i bilen. På forsædet har jeg en autostol,som jeg fik lirket fri, og så slog jeg hunden i hovedet mange gange, den nægtede at give slip på hans ben, så jeg blev ved med at smadre den der autostol ned i hovedet på hunden. Til sidst gav den slip, men det er svært at huske i detajler, fordi det gik så stærkt, siger hun.

Maria Bitsch er glad, for at hundene nu er fjernet og ikke kommer tilbage.

- Kort inden manden blev overfaldet, fulgte jeg selv min søn i skole og gik forbi haven, og jeg tør ikke at tænke på, hvad der kunne være sket, hvis det var ham, de havde overfaldet. Og jeg håber bare ikke, at ejeren bare anskaffer sig nogle nye hunde, nu hvor de andre er blevet fjernet, siger hun.