Bilsalget slår alle rekorder

Aldrig tidligere har danskerne købt så mange nye og brugte biler som i 2012. Det viser en ny analyse af bilmarkedet fra Spar Nord og BilBasen.

Med få uger tilbage af året ligger det nu fast, at 2012 kommer til at slå alle rekorder for bilsalg i Danmark.

Det samlede salg af nye biler forventes at stige til omkring 175.000, og det er mere end 5.000 flere biler end sidste år, som også satte rekord.

Salget af personbiler til private stiger med omkring 24 procent sammenlignet med sidste år, mens salget af biler til virksomheder falder tilbage med 17 procent.

- Det rekordhøje salg af nye biler smitter også af på brugtbilhandlen, fordi der næsten altid indgår en brugt bil i handlen. Derfor ser vi også brugtbilhandlen sætte rekord i år med omkring 550.000 brugtbilhandler, forklarer Morten Heuing, administrerende direktør for BilBasen og DBA Biler.

Ifølge cheføkonom i Spar Nord, Jens Nyholm, er der flere gode grunde til, at bilsalget slår rekord i en tid, hvor danskerne ellers er i udpræget spare-humør.

- Først og fremmest har biler en begrænset levetid og skal udskiftes før eller siden, og det lægger en bund under markedet, siger Jens Nyholm og fortsætter:

- Og så er markedet herhjemme efterhånden blevet oversvømmet med minibiler, der koster under 100.000 kroner og kører langt over 20 kilometer på en liter brændstof. Og hvis der er noget, der kan vække den danske forbruger lige nu, så er det udsigten til at spare penge, uddyber han.

Netop minibilerne topper salgslisterne for 2012 med WV UP som den mest solgte efterfulgt af Toyota Aygo og Kia Picanto.

Også i handlen med brugte biler er VW den mest omsatte med VW Passat på førstepladsen samt Toyota Avensis og Toyota Aygo på henholdsvis anden- og tredjepladsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland