Biograferne har gyldne tider

Efter to år med nedgang ser det igen lyst ud for de danske biografer.

De har de seneste år været svære tider for biograferne. Fra 2012 til 2014 faldt antallet af solgte billetter med godt 200 tusinde.

Den nedadgående kurve ser ud til at vende nu. Ifølge Brancheforeningen Danske Biografer er der i det første kvartal af 2015 solgt 16 procent flere billetter en i første kvartal 2014. I Hjørring Biocenter tror de også på fremgang.

- Vi kan jo se det på de tal, vi allerede har fået nu, at det går godt. Det går fremad, men vi kan også se, at de film, som vi har det næste halvår, er gode film. Det er film, som trækker rigtig mange mennesker ind. Så det bliver et rigtig godt år, siger direktør ved Hjørring Biocenter, Kasper Maarup Andersen.

Her er de i gang med en millionombygning. Alle biografens 567 stole skal udskiftes og senere på sommeren skal foyeren renoveres. I alt en investering på knap to millioner kroner.

- Der skal investeres, fordi det er vigtig at forny sig. Og den her biograf. Den har nogle år på bagen. Derfor er det vigtigt, at vi får den up to date.

De gamle biografstole gives væk til lokale skoler, foreninger og institutioner.


Seneste nyt

fra Nordjylland