Birgit Hansen: Vi vil ikke være et bahuka-land

Foto: Ib William Christensen

09:44

To borgmestre kræver mere politi i Nordjylland

1 af 2

Frederikshavns borgmester er stærkt utilfreds med, at Nordjyllands Politis ressourcer bliver brugt alle andre steder end i Nordjylland.

Det seneste år er antallet af indbrud eksploderet i Frederikshavn Kommune. Sager som Nordjyllands Politi har svært ved at samle ressourcer til at efterforske.

En udvikling, der vækker bekymring hos Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit Hansen.

- Politiet har dårlig nok tid til at tage fingeraftryk, og de siger ofte til borgerne, at vi nok ikke tid til at kunne efterforske sagerne. Det bliver folk jo bekymret over, siger Birgit Hansen.

Tidligere på dagen var borgmesterkollegaen i Hjørring Kommune, Arne Boelt også ude med kritik af Nordjyllands Politis nedprioritering af opgaver i Nordjylland.

Hver dag afgiver Nordjyllands Politi 60 mand til opgaver uden for regionen. Over for TV2 Nord giver Nordjyllands Politi udtryk for, at disse opgaver er med til, at man oplever et historisk stort pres lige nu. Et pres, der har gjort, at nærpolitistationen i Hirtshals i dag blev lukket på ubestemt tid.

- Vores lokalstationer er hårdt spændt for, men det er man også i hovedkvarteret. Man kunne ikke få det hele til at hænge sammen, hvis ikke vi gik ind og lavede nogle prioriteringer, så det er forklaringen, siger chefpolitiinspektør Claus Hilborg om baggrunden for at lukke stationen i Hirtshals.

I Frederikshavn Kommune vil Birgit Hansen nu have sat fokus på, at hendes borgere også skal kunne føle sig trygge fremover.

- Vi vil jo ikke være et bahuka-land, hvor der ikke er politibetjente. De er alle mulige andre vigtige steder. Det er jeg svært bekymret over, siger Birgit Hansen.

Onsdag stemte Hjørring Kommunes byråd for en mistillidserklæring til Nordjyllands Politi på baggrund af den midlertidige lukning af nærpolitistationen i Hirtshals. Claus Hilborg er ked af den uheldige udvikling, som han begrunder med en masse opgaver ude af regionen.

- Vi bliver nødt til at pointere, at valg også medfører fravalg, og det er det, som vi lige nu oplever i Nordjylland, når vi hver dag skal stille med 60 mand til opgaver ude af regionen, siger Claus Hilborg.

Nærpolitistationen i Hirtshals skal efter planen lukke op igen om fire måneder.