Birgit S. Hansen får 42 procent af stemmerne i Frederikshavn

Tidligere har Frederikshavns borgmester sat sit hold på valgnatten, men nu venter hun. - Det har været et anderledes valg, siger hun.

Socialdemokraten Birgit S. Hansen sidder urokkeligt fast i positionen som borgmester i Frederikshavn Kommune. Hun fik ikke mindre end 14.774 personlige stemmer ud af 35.068 afgivne stemmer. 

Det svarer til 42 procent! 

Til sammenligning fik Venstres spidskandidat - Jytte Høyrup - kun sølle 448 stemmer. I det hele taget fik den borgerlige fløj sønderlemmende tæsk af vælgerne, og valgresultatet betyder, at den tidligere borgmester Lars Møller, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Mogens Brag, og Pia Karlsen (alle V) blev stemt ud af byrådet. Det samme gjorde DF'erne Carsten Sørensen, Lars Oldager og Karsten Drastrup.

Dermed kan Birgit S. Hansen vælge og vrage i den kommende byrådsperiode, om hun vil gå enegang eller tage andre partier med ind i spillet. 

Og hun vælger det sidste, fortæller hun til Kanal Frederikshavn. 

- Jeg har haft en snak med alle partier. Alle er bevidste om valgresultatet, og alle er optaget af, at vi løfter opgaven med at drive kommunen sammen, siger borgmesteren, som i stedet for at sætte sit hold på valgnatten har valgt først at gøre det senere onsdag. 

-  Det er ikke sådan, at 'the winner takes it all'. Kommunen er jo ikke blevet rigere af, at vi i S er blevet 18, så det er stadig en kæmpe opgave, siger hun.

Borgmesteren forventer at tage en snak med alle partier i løbet af formiddagen og præsentere sit hold senere onsdag. 

Se interview med Birgit S. Hansen fra valgnatten herunder: 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland