Birgitte skal slå Ulla

Så er det afgjort. Birgitte Josefsen bliver venstres nye frontfigur til Regionsrådsvalget næste år. Det bliver hende, der skal forsøge at bryde 30 år socialdemokratisk dominans i nordjysk regionalpolitik.

I 30 år er det en socialdemokrat, der har haft formandsposten i Amt- og Regionsrådet. Det skal Birgitte Josefsen nu forsøge at lave om på.

- Jeg har det rigtig godt med at jeg skal stå i spidsen for det projekt Venstre starter op fra i dag af, sagde Birgitte Josefsen kort efter det stod klart at hun var valgt.

Birgitte Josefsen på 56 år vandt med 151 stemmer, de 112 stemmer de fremmødte venstrefolk havde sat ved Ole B. Sørensen på 39 år.

- Jeg tager til efterretnings at de at flertallet blandt de fremmødte ikke ønsker et generationsskifte i Venstre. De ønsker åbenbart ikke at et siddende regionsrådsmedlem som spidskandidat. Det tager jeg til efterretning, sagde Ole B. Sørensen.

Regionsrådsvalget finder sted den 17. november 2009. Birgitte Josepsens modstander bliver den siddende socialdemokratiske regionsrådsformand Ulla Astman.

- Jeg tænker ikke på at slå nogen. Det jeg lægger op til er samarbejde i forhold til at løse de politiske opgaver siger Birgitte Josepsen.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord