Birthe Kjærs 50-års jubilæumsshow: - Folk elsker stadig ’Gummibåden’!

Hele Danmarks hit-dronning 70-årige Birthe Kjær spiller koncerter i både Aalborg, Hjørring og Thisted for at fejre, hun i 50 år har udgivet plader.

Hun er stemmen bag de enorme hits ’Vi maler byen rød’, ’Pas på den knaldrøde gummibåd’ og ’Arrivederci Franz', og hun er elsket af både unge som gamle.

Birthe Kjær kan i år fejre, at det er 50 år siden, hun udgav sin første plade 'Arrivederci Franz'. Og derfor rejser hun netop nu landet rundt med sit store jubilæumsshow, hvor hun får selskab af det 12-mand store Feel Good Band.

quote Mine gamle sange er blevet kult, og det har en fantastisk effekt, når jeg begynder at synge Gummibåden. (...) Folk kommer helt op at køre, bare jeg siger noget med 'gummibåd'.

Birthe Kjær, sangerinde

Hun lægger også vejen forbi Nordjylland, hvor hun spiller i Aalborg, Hjørring og Thisted i september og oktober.

Her får nordjyderne et show, der dækker over både hendes Dansktop-hits, Grand Prix-sange, ballader og nyfortolkninger af store klassikere – pakket ind i elegant sceneproduktion.

Og at størrelsen på hendes show og antallet af musikere på scenen er vokset i takt med årene og hendes succes, er hun særdeles begejstret for.

- Det er en ekstra glæde at tage ud med sådan et ungt og entusiastisk orkester, så vi kan nærme os den lyd, vi har på pladen. Det kunne vi ikke før i tiden, da jeg kun havde medbragt én pianist.

Sådan så Birthe Kjærs første udgivelse ud - for 50 år siden.
Sådan så Birthe Kjærs første udgivelse ud - for 50 år siden.

De gamle sange er kult

Publikum til koncerterne kræver som oftest, at Birthe Kjær spiller de gode, gamle numre som ’Vi maler byen rød’ og ’Gummibåden’, som Birthe Kjær kalder sit hit ’Pas på den knaldrøde gummibåd’.

- Mine gamle sange er blevet kult, og det har en fantastisk effekt, når jeg begynder at synge Gummibåden. Jeg er dybt taknemmelig for, at jeg stadig selv kan tage ud og synge dem.  Fordi folk kommer helt op at køre, bare jeg siger noget med gummibåd, fortæller Birthe Kjær – der også selv stadig er begejstret for et andet af sine hits.

- 'Vi maler byen rød' er noget særligt for mig, fordi der fulgte så mange gode oplevelser med. Og selvom jeg synger den ofte, er jeg ikke træt af den, for den rummer så meget. En yndlingssang kan også bare være en sang, der er dejlig at synge.

quote I har så smuk en natur - især nordpå ved Hjørring og Skagen er det helt anderledes end andre steder i Danmark. Og så har jeg altid følt mig hjemme i Aalborghallen.

Birthe Kjær, sangerinde

Elsker at optræde i Aalborg

Birthe Kjær har slet ikke tal på, hvor mange gange hun har optrådt i Nordjylland i løbet af sine 50 år som pladeartist. Men hun ved, at hun er pjattet med vores landsdel.

- I har så smuk en natur - især nordpå ved Hjørring og Skagen er det helt anderledes end andre steder i Danmark. Og så har jeg altid følt mig hjemme i Aalborghallen (Aalborg Kongres og Kultur Center, red.), for der optrådte jeg lige fra, da jeg startede – og jeg sang også med Aalborg Symfoniorkester til Ernst Trillingsgaards afskedskoncert, fortæller Birthe Kjær.

Havnen i Aalborg har også en særlig plads i hjertet hos den 70-årige sangerinde.

Oplev Birthe Kjærs jubilæumskoncert i Nordjylland:

Aalborg Kongres og Kultur Center, Aalborg: Torsdag 27. september
Vendelbohus, Hjørring: Fredag 28. september 
Teutonersalen, Thisted: Lørdag 20. oktober

- Jeg sang til Talls Ships Race sammen med et jazzorkester fra Aalborg Nordkraft Big Band, og det var en rigtig skøn oplevelse at stå der på havnen og synge, mens alle skibene lå der, siger hun.

Selv om Birthe Kjær er fyldt 70 år og kan fejre sit 50 års pladejubilæum, lover hun sine nordjyske fans, at hun ikke har tænkt sig at pensionere sig foreløbig. Dét elsker hun musikken for meget til.

- Jeg holder en lang pause, når turneen er færdig. Vi starter op til maj næste år og spiller så festivaler sommeren over og sikkert også de næste par år, så nej, jeg stopper slet ikke endnu, forsikrer ’Gummibådens’ stolte ejer, Birthe Kjær.


Seneste nyt

fra Nordjylland