Biskop ærgrer sig over kirke-exit i Elling

Biskoppen i Aalborg Stift kalder det for ærgerligt, at medlemmer af menigheden i Elling Sogn melder sig ud af folkekirken.

En gruppe borgere i Elling Sogn ved Frederikshavn vil melde sig ud af den danske folkekirke og i stedet danne en frikirke. Beslutningen kommer som protest mod regeringens forslag om, at det skal være tilladt at vie homoseksuelle i den danske folkekirke. Samtidig har præsten i Elling Sogn, Brian Christensen, valgt at sige op. Udviklingen i Elling Sogn ærgrer biskoppen i Aalborg Stift, Henning Toft Bro. 

- Jeg synes virkelig, at det er ærgerligt. Jeg synes altid, at man bør true med at blive frem for at true med at gå. Man har meget mere indflydelse på tingene, hvis man vælger at blive, siger han.  

Biskoppen støtter selv op om vielser af homoseksuelle i folkekirken, og han ville selv foretage en vielse af homoseksuelle, hvis der var nogen, der bad ham om det.

- Jeg mener dog, at folkekirken skal være rummelig. Den skal kunne rumme både dem, der ikke tror på vielser af homoseksuelle, og dem der tror på det, siger han.

Henning Toft Bro har ikke fået henvendelser fra andre præster end Brian Christensen i Elling Sogn, som ønsker at sige deres stilling op som følge af regeringens forslag.


Seneste nyt

fra Nordjylland