Bjarne Laustsen: Uforståelig forskelsbehandling

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen kalder afslaget fra Udlændingeservice på opholdstilladelse til Ato Hasakhani for uforståelig forskelsbehandling og skrivebordsarbejde, der er politisk bestemt.

Den armenskfødte 31-årige mand har tidligere opholdt sig i Danmark, men blev nægtet arbejds- og opholdstilladelse 14. november. Han blev tilbudt arbejde hos Danish Crown-slagteriet i Sæby pga. sine omfattende sprogkundskaber, som virksomheden kunne anvende bl.a. overfor dens mange udenlandske ansatte.

- Udlændingeservice har hverken indhentet udtalelser fra Nordjyllands Beskæftigelsesråd, fra fagforbundet NNF eller fra virksomheden Danish Crown. Derfor rejser der sig en mistanke om, at der er truffet en politisk beslutning om, at Ato, hans hustru og børn ikke skal have lov til at bo og arbejde i Danmark, siger Bjarne Laustsen.

- Det er også uacceptabelt, at der skal være så lang en sagsbehandlingstid. Ansøgningen er indgivet den 17. september 2007, og svaret foreligger først midt i november. De lange behandlingstider er et selvstændigt problem, men man må spørge sig, hvorfor sagen først blev afgjort efter valget, da jeg havde offentliggjort et åbent brev til integrationsminister Rikke Hvilshøj.

Bjarne Laustsen siger at han har en række eksempler på, at folk på lignende vilkår har fået lov til at arbejde i Danmark og får ægtefælle og børn med hertil.

- Jeg håber, at der er en klagemulighed, og derfor vil jeg anke sagen på familiens vegne og samtidig bede om, at der bliver en ny sagsbehandling, således at der bliver indhentet relevante udtalelser fra såvel Beskæftigelserådet i Nordjylland som arbejdergiver og lønmodtagerorganisationer. Vi mangler Atos arbejdskraft, og da familien sidst var her i landet, fremstod den som et skoleeksempel på god integration, siger Bjarne Laustsen.

I historien nedenfor kan du læse afslaget til Hasakhani


Seneste nyt

fra Nordjylland