BKG Nord - nordjysk kunstuddannelse

Unge nordjyske billedkunst-talenter har nu mulighed for at søge om optagelse på Billedkunstnerisk GrundKursus Nordjylland - BGK-Nord - der efter sommerferien byder velkommen til 3. årgang. Fristen for at søge optagelse er den 2. juni.

Kunstuddannelse i Aalborg
BGK-Nord er en gratis og forberedende kunstuddannelse, hvor man kan udvikle sit talent via professionel undervisning og ved at arbejde med billedkunst på et fagligt højt niveau. Uddannelsen sigter bl.a. mod optagelse på landets kunstakademier og designskoler. Der er god mulighed for at følge uddannelsen ved siden af fx gymnasiet.

Kreative processer
På uddannelsen er der rammer med plads til læring ved kreative processer og eksperimenterende selvstændigt kunstnerisk arbejde, fri og kritisk tænkning, refleksion og kunstnerisk bevidstgørelse.

Ansøgning senest 2.6.
Ansøgning om optagelse sker ved at indsende fem arbejder, der så vil blive gennemgået.
Man kan læse mere om uddannelse og optagelse på hjemmesiden www.bgk-nord.dk

10 optages
15 ansøgere bliver indkaldt til en samtale, og heraf bliver 10 optaget.
Studiestart er ultimo august 2008.

Uddannelsen er gratis
Uddannelsen er støttet af Kulturaftale Nordjylland og Kunstrådet og er derfor gratis.
Det nævner billedkunstner og afdelingsleder ved BGK-Nord Svend-Allan Sørensen som en af de vigtige faktorer ved uddannelsen:

- Det giver et rigtig godt grundlag at hjælpe flere unge talenter videre på, når de kan fokusere på at blive endnu bedre til billedkunst og ikke også skal bruge tid på et ekstra fritidsjob for at betale for det, siger Svend-Allan Sørensen. - Og oven i købet får talenterne en uddannelse med høj kvalitet i, fordi underviserne er akademi- og universitetsuddannede. Så alt i alt er det et flot afsæt for en fremtid inden for billedkunst, de unge får her.

BGK-Nord er undervisningsdelen under Nordjyllands nye kunstinstitution KunstVærket.


Seneste nyt

fra Nordjylland