Blå blok klar med ny knivlov

Foto: Pressefoto

En samlet blå blok står bag det forslag til en ny knivlov, som justitsminister Søren Pind har fremlagt mandag.

En skærpet kurs overfor knive i nattelivet og en lempelse af reglerne omkring brug af kniv i øvrigt er overskrifterne i et forslag som en samlet blå blok med justitsminister Søren Pind (V) i spidsen har præsenteret mandag.

Lovforslaget er en komplet overhaling af den ellers omstridte knivlov, der i flere tilfælde har gjort helt almindelige mennesker, der har båret for eksempel en jagtkniv, blev gjort til kriminelle, og den nye lov gør op med netop dette.

- Med forslaget strammer vi reglerne i forhold til knive, vi ikke vil have. Det handler om knivene i nattelivet og i de kriminelle miljøer. Samtidig lemper vi reglerne for almindelige menneskers brug af knive til fornuftige formål. Almindelige mennesker skal kunne tage en fornuftig kniv med på jagt eller fisketur uden at bekymre sig om at overtræde lovgivningen. Det er vigtigt for os, at reglerne giver mening – og det gør de ikke i dag, udtaler Søren Pind i en pressemeddelelse.

Den nye knivlov bliver - hvis forslaget stemmes igennem, som det foreligger - nemmere at forstå og vil skærpe straffen for at bære kniv i nattelivet og gøre det lovligt at bære kniv, hvis det er til et fornuftigt formål.

I hovedpunkter lyder loven:

  • Enhåndsbetjente foldeknive vil ikke længere være kategoriseret som særligt farlige
  • Princippet om at man kun må bære kniv, hvis formålet er anerkendelsesværdigt udvides til at omfatte alle knive, undtagen de særligt farlige, der fortsat er helt forbudte.
  • Straffen for voldsdømte der bærer kniv under skærpende omstændigheder, skærpes markant.

På Twitter er reaktionerne på den nye knivlov gennemgående positive og blandt andet rådmand i Aalborg Thomas Krarup (K) glæder sig over forslaget, der nu skal i høring.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord