Black Friday-pakker oversvømmer butikker

Der blev handlet lidt ekstra, da der fredag aften var Black Friday. Det kan de mærke i de små butikker, der nu drukner i pakker.

Netbutikkerne havde gang i handlen fredag aften, da der var Black Friday. I Daglig´ Brugsen i Gandrup kan de se, at de mange tilbud har fristet en del, for de er ved at drukne i pakker. Og det kræver kreative metoder. 

quote Vi har forsøgt at tage et blomsterbur f.eks. for at sætte en masse pakker derop på og lave et system i det for at få noget ekstra plads. De kommer stadig til at fylde i butikken, selvom det ikke burde det, men det bliver vi simpelthen nødt til.

Emilie Bach Mørk, kassemedarbejder, Daglig' Brugsen Gandrup

- Vi har forsøgt at tage et blomsterbur f.eks. for at sætte en masse pakker derop på og lave et system i det for at få noget ekstra plads. De kommer stadig til at fylde i butikken, selvom det ikke burde det, men det bliver vi simpelthen nødt til, siger Emilie Bach Mørk, kassemedarbejder, Daglig' Brugsen Gandrup. 

I løbet af formiddagen havde de i Gandrup fået næsten 400 pakker ind, hvilket er langt over normalen. Der var desuden flere pakker på trapperne i løbet af eftermiddagen. 

Nordjyderne er ellers ikke meget for at bruge penge på Black Friday. Det er den region, hvor færrest havde tænkt sig at benytte sig af de mange tilbud, det viste en undersøgelse fra YouGov. Kun 40 procent af nordjyderne forventede nemlig, at de skulle ud og have fat i pengepungen. Til sammenligning regnede 50 procent af de adspurgte i Region Hovedstaden, at de skulle ud for at handle. 

- Nordjyderne er generelt mere skeptiske og grundlæggende bange for at blive snydt. Det kan være svært at gennemskue om man får det gode tilbud, eller om bliver snydt til Black Friday, så derfor takker mange nordjyder nej, fortæller markedesføringsekspert Sanne Dollerup, der er adjunkt ved Aalborg Universitet. 

På trods af skepsissen er der dog blevet købt ekstra ind også i Nordjylland. Hvad der ligger i pakkerne i Gandrup vides ikke, men ifølge undersøgelsen fra YouGov er det især tøj og elektronik, som de nordjyske handlende regner med at fylde indkøbsvognen med.


Seneste nyt

fra Nordjylland