Black Friday sætter gang i forbrugsfest - og Post Nord

Både netbutikker og fragtfirmaer som Post Nord nyder godt af danskernes shoppeglæde på Black Friday og den nye Cyber Monday.

Da danskerne i fredags gik amok med dankortene og shoppede gode tilbud for i alt 2,1 milliarder kroner, gav det ikke kun omsætning hos butikkerne. Det har også givet ekstra travlhed for Post Nord, som med 16.000 ekstra pakker på en enkelt dag er løbet ind i årets travleste periode i kølvandet på Black Friday.

For meget af handelen i fredags foregik på nettet, og de mange pakker, der de kommende dage skal finde ud til kunderne, skal blandt andet sendes fra Post Nords terminal i Aalborg. Her regner man med at have meget at se til resten af ugen. Ikke mindst fordi Black Friday efter weekenden er blevet fulgt op med en anden amerikansk shoppedag, nemlig Cyber Monday.

Det mærker man for eksempel hos Coolshop, som har lager i Nørresundby.

- Cyber Monday er jo egentlig internethandelens dag. Black Friday er jo historisk set for de fysiske butikker, mens Cyber Monday er for internethandelen. Og som man måske kan se bag mig, så har vi travlt, siger Jacob Riisgaard, direktør i Coolshop.

I Danmark er Cyber Monday endnu ikke slået igennem med samme kraft som Black Friday, fordi mange onlinebutikker har valgt at hoppe med på Black Friday. Men hos Coolshop tror de på konceptet. 

- Internethandelen vokser hvert år, rigtig meget endda, og derfor bliver Cyber Monday også meget større. Forhåbentlig bliver det sådan i fremtiden, at de fysiske butikker har Black Friday, og onlinebutikkerne har Cyber Monday, siger Jacob Riisgaard.

- Måske kan vi også være med til at skubbe lidt til de andre, så vi får mere ud af denne her Cyber Monday. Jeg ved i hvert fald, at fragtfirmaerne elsker det, tilføjer han.


Seneste nyt

fra Nordjylland