Bladt Industries lander kæmpeordre på Frederikshavn Havn

Bladt Industries og Frederikshavns Havn har netop indgået en trecifret millionkontrakt på opførelsen af en ny olieterminal.

To nordjyske industrigiganter har netop indgået en stor aftale. Bladt Industries skal opførelse en ny olieterminal til et trecifret millionbeløb for Frederikshavn Havn, som skal bygges på den nye del af havnen i Frederikshavn.

Etableringen af den nye olieterminal indebærer, at Bladt leverer alt fra design og konstruktion til idriftsættelse af havnens nye terminal, herunder anlæg, afvanding, beton, tanke, rør, el, styring og automationsarbejder.

- Vi har i samarbejde med Stena Oil haft et tæt forhandlingsforløb med Bladt Industries, og er vi er nu glade for, at vi er nået til enighed med Bladt om aftalen om opførelsen af den nye terminal.

- Det glæder os, at det er Bladt Industries, som har vundet opgaven, da de har mange års erfaring med opførelse af terminalanlæg, siger Mikkel Seedorff Sørensen, administrende direktør hos Frederikshavn Havn, i en pressemeddelelse.

 
 
Foto: Frederikshavn Havn

Et nyt kæmpeanlæg

Olieterminalen kommer til at bestå af 11 lagertanke og med en samlet kapacitet på 74.400 m3 til maritime produkter og spulevand bliver anlægget Skandinaviens største. Derudover vil der blive etableret lastefaciliteter, pumpestation og rørledningssystem til import og eksport af både marine diesel og heavy fuel, centralvarmeanlæg samt stabsfaciliteter.

Planlægningsarbejdet er allerede påbegyndt, og i løbet af sommeren 2019 vil Bladt være synlige på havnen i Frederikshavn.

- Vi er glade for den aftale, vi har indgået med Frederikshavn Havn. Vi har altid haft gode samarbejdsrelationer med havnen, og det er vi absolut også sikker på, vi vil have med dette projekt, afslutter Kim Bringsjord, Senior Vice President, Bladt Industries.

Terminalen skal stå færdig og være klar til drift i slutningen af 2020, hvor den skal lejes og drives af Stena Oil.


Seneste nyt

fra Nordjylland