Blæsevejr aflyser flere færgeafgange mod Norge

Det kraftige blæsevejr ved vestkysten giver flere aflysninger på færgetrafikken fra Hirtshals.

Færgepassagerer, der skal mod Norge fredag, kan se frem til at få deres sejltur aflyst. Det kraftige blæsevejr, der har ramt vestkysten, førte torsdag til aflysninger af flere færgeafgange, og fredag er ingen undtagelse. 

Color Line har fredag aflyst sine tidlige afgange, klokken 8.00 fra Kristiansand og Larvik mod Hirtshals, samt tilbageturene henholdsvis klokken 12.15 og 12.45. 

- Det er svært at spå om vejret, men det ser ud til, at stormen forsvinder fra den norske kyst her i løbet af eftermiddagen, så vi forventer at være i fast rute igen hen mod eftermiddagen og aftenen, siger Managing Director i Color Line Danmark, Henrik Renneberg.

Derfor sejler færgerne umiddelbart fra Hirtshals mod henholdsvis Kristiansand og Larvik klokken 20.45 og 22.15 som planlagt. 

Passagerer bliver automatisk ombooket

- De fleste af vores passagerer har opgivet deres mobilnummer til os. Når vi så aflyser færgeafgangene, tager vi hånd om deres booking, og så får de en sms med en ny færgeafgang og et tidspunkt, de skal møde op, siger Henrik Renneberg.

Cirka 450 passagerer blev berørt af færgeaflysningerne torsdag, og fredag er cirka 350 blevet ramt. Mellem 30-40 passagerer har overset, at deres færge er blevet aflyst og er mødt op i havnen på det tidspunkt, deres færge skulle sejle. De gæster er blevet tilbudt overnatningsmuligheder på et hotel af Color Line, oplyser Henrik Rennebjerg. 

Blæsevejret har også givet ændringer hos Fjord Line. Torsdag omlagde de deres rute, så der i stedet blev sejlet fra Hirtshals til Kristiansand og ikke til Stavanger, som det ellers var planlagt. Den praksis har de fortsat fredag, hvor færgen sejler fra Kristiansand mod Hirtshals klokken 21.00.


Seneste nyt

fra Nordjylland