Blandet landhandel udvikler fremtidens demensdøre

Både studerende, låsesmede og dørproducenter kom med inputs, da INNO-NORD onsdag afholdte seminar.

Et stigende antal demente i Nordjylland stiller stadig større krav til smarte løsninger, der både tilgodeser lovgivning, ansatte og ikke mindst de demente. I dag var en lang række aktører samlet i Aalborg for at udvikle fremtidens demensdør.  

- Der er så mange forskellige folk, der belyser problemstillingerne. Fagpersoner, der har med borgerne at gøre til daglig, nogle der sidder med lovgivningen, nogen der sidder og køber nye produkter, så man får en masse perspektiver på, hvordan man kan løse det her, siger Christian Christensen, der er produktdesigner hos Xtel.

Den moderne teknologi giver et væld af muligheder, og seminaret skal drage fordel af, der er mange forskellige kompetencer samlet til at udvikle på, hvordan de teknologisk muligheder bliver brugt bedst muligt.

00:49

Et stigende antal demente i Nordjylland stiller stadig større krav til smarte løsninger, der både tilgodeser lovgivning, ansatte - og ikke mindst de demente. Onsdag skulle fremtidens demens-dør udvikles i Aalborg

Luk video

På Lions Park i Nørresundby kender de godt til nogle af de udfordringer, demente kan give. Her har de blandt andet oplevet, at de demente ikke kan finde tilbage til deres egne værelser, og at de går ind på de forkerte værelser.

Løsningerne har i de nævnte tilfælde været en sygehusinspireret rød gulvlinje og en hotelinspireret låsemekanisme, der kun kan låses udefra. Begge tilfælde er resultater af samarbejde på tværs af faggrupper.

- Nogen gange får man, at en plus en faktisk kan give tre, hvis vi arbejder rigtig godt sammen, siger plejehjemsleder Jakob Thøgersen.

INNO-NORD, der står bag dagens seminar, støtter økonomisk de bedste idéer.  

Flere nyheder fra TV2 Nord