Blandet resultat for Sparekassen Himmerland

Sparekassen Himmerland kom ud af første halvår med lille overskud.

Med en primær indtjening på 90 millioner kroner og et overskud før skat på 6,3 millioner betegner banken på en gang resultatet som godt og skidt. Sparekassedirektør Poul Damgaard kalder indtjeningen og overskuddet for "mindre tilfredsstillende," men er rigtig godt tilfreds med at bankens tab og nedskrivninger falder.

Tab og nedskrivninger er faldet med over 34 procent, men befinder sig stadig på et højt niveau. Således har banken måtte afskrive 80,8 millioner hvoraf en tredjedel kan henføres til private kunder.

- Der er tale om en særdeles positiv udvikling, som vi forventer fortsætter resten af året, siger direktøren i en pressemeddelelse.

- Selvom mange erhverv stadig har det svært og en del privatkunder vil få udfordringer, så vurderer vi, at det værste er overstået, forstætter Poul Damgaard.

Banken har i årets første seks måneder fået 2000 nye privatkunder. Banken tillægger selv en undersøgelse i magasinet Tænk Penge, hvor Sparekassen Himmerland blev kåret som det billigste af 32 pengeinstitutter, en stor del af æren.


Seneste nyt

fra Nordjylland