Blandet sæson for nordjyske turistattraktioner

Sommersæsonen er slut, og det er med blandede resultater ved de nordjyske turistattraktioner.

Fårup Sommerland har haft en fin sæson med 622.000 gæster, hvilket er 20.000 flere end sidste år. Dog har der været seks procent færre udlændinge i år. Et fald, der gennem flere år har udfordret Fårup Sommerland.

- Nordmænd, tyskere og svenskere bliver i højere grad hjemme. Vi ser alvorligt på udfordringen med at trække turister til Nordjylland - regionen må ikke gøre det godt nok, siger direktør Søren Kragelund.

På Skagens Museum har mellem 100-105.000 besøgt årets udstilling, der hylder byjubilæet. Det er et fald siden sidste år, hvor 130.000 gæster besøgte udstillingen "Krøyer - i internationalt lys". Faldet var forventet, oplyser Skagens Museum, da sidste års udstilling var særdeles populær.

I Jesperhus Feriepark er besøgstallet 240.000 gæster - nøjagtig ligesom sidste år.

Aalborg Zoo har haft et pænt år, og er lige nu 30.000 gæster foran samme dato sidste år. Juli i år har dog været på niveau med juli sidste år. I alt besøgte 411.000 den zoologiske have i 2012.

- Især dinosaurudstillingen har trukket mange gæster, siger direktør Henrik Johansen.

Ved Kunsten i Aalborg har der været tilbagegang siden 2012, hvor der var næsten 20.000 gæster på dette tidspunkt. I år har 16.000 været forbi. Det er der ifølge Kunsten flere forklaringer på.

- Vi havde håbet på flere besøgende, men vejret har desværre spillet ind. Derudover havde vi sidste år en stor jubilæumsudstilling, siger Lars Ulrich Tarp Hansen, kommunikationsmedarbejder ved Kunsten.


Seneste nyt

fra Nordjylland