Blev bedt om at overvåge kollega

Tidligere bogholder ved Sundhedscenter Rebild fortæller, at hun blev bedt af lederen af Sundhedscenteret om at overvåge en kollega – angiveligt fordi lederen ville af med pågældende medarbejder.

I perioden fra 2008 til 2010 var Lillian Hansen ansat som kontorassistent og bogholder ved Sundhedscenter Rebild. En tid, hvor hun arbejdede tæt sammen med centerets leder.

- Hvis hun ikke fik sin vilje omkring arbejdsopgaverne, kunne hun finde på at stå ude på gangen og svine os til foran kollegerne, fortæller Lillian Hansen om lederens arbejdsmetoder. 

Ifølge Lillian Hansen blev det dog særligt slemt for hende, da hun angiveligt blev bedt af lederen om at overvåge en kollega for at se, om kollegaen rent faktisk lavede noget på jobbet. Det var Lillian Hansens indtryk, at lederen gerne ville af med pågældende medarbejder.

- Hver dag skulle jeg gå ind på det her kontor og holde øje med hvad det var hun sad og lavede. Fordi hun (lederen, red.) mente ikke, at hun gjorde arbejdet godt nok. Og så skulle jeg rapportere tilbage til lederen, husker Lillian Hansen.

Hvad sagde lederen til det?

- Der startede min psykiske mobning.

Lillian Hansens historie er langtfra enestående. De seneste dage har vi kunnet fortælle om tidligere ansatte ved Sundhedscenteret, som anklager den nuværende leder for at mobbe og true sine ansatte.

-Det er ”management by fear.” Du havde hele tiden trusler hængende over hovedet, fortalte Rikke Elmstrøm tidligere på ugen til TV2 Nord. Hun har tidligere arbejdet som fysioterapeut ved Sundhedscenter Rebild.

Billedet, som blandt andet Rikke Elmstrøm og flere andre, tidligere ansatte på centeret har efterladt af Sundhedscenterets leder de seneste dage, er et billede, som Lillian Hansen sagtens kan nikke genkendende til fra sin tid på centeret.

Hvordan var det at stå i?

-Det var hårdt! Det holdt meget hårdt psykisk og jeg ændrede mig også som person.

For Lillian Hansen fik det da også den konsekvens, at hun til sidst sagde sit job op i 2010. Hun har i dag en anden type job i en anden kommune. Men selvom det efterhånden er syv år siden, hun forlod Rebild Kommune, er hun glad for, at hendes oplevelser endelig kommer for en dag.

Hvorfor sagde du ikke noget dengang?

-Det prøvede vi også på. Men vi blev ikke hørt!

TV2 Nord har i dag været i kontakt med lederen af Sundhedscenter Rebild. Hun ønsker fortsat ikke at kommentere på beskyldningerne imod hende. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland