Blev stukket ned i 2011: Gerningsmand ikke dømt endnu

06:23

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Brian Boris forstår ikke, at den mand der stak ham ned med kniv i november 2011 stadig er på fri fod.

Et banalt skænderi på Planet Pub i Aalborg Øst udviklede sig på et splitsekund til at drama på liv og død.

- Han (gerningsmanden, red.) kom farende hen imod min onkel med en kniv i hånden, og jeg forsøgte at gå imellem. I første omgang opdager jeg slet ikke, at jeg er ramt af kniven, men mærker, at jeg bliver meget våd. Jeg opdager kort efter, at det er blod.

Ifølge lægerne var Brian Boris i overhængende livsfare. Kniven rammer ham to steder i hovedet og en gang i halsen - få millimeter fra halspulsåren.

Gerningsmanden er her godt to og et halvt år efter episoden stadig ikke blevet stillet for Retten.

- Det er meget ubehageligt, at jeg ikke kan få lukket sagen ned. Jeg bliver mindet om den aften hver gang jeg ser mig i spejlet, og det påvirker mig psykisk, siger Brian Boris.

Ifølge anklagemyndigheden er der flere grunde til, at sagen har trukket i langdrag. Blandt andet fordi det skulle slås fast, om der var tale om et drabsforsøg eller blot grov vold. Desuden begik den tiltalte ny kriminalitet i perioden efter knivstikkeriet, og det betød en forlængelse af efterforskningen.

Retten i Aalborg oplyser, at sagen nu har været berammet tre gange. Første gang d. 27.juni i 2013. Men her blev sagen udsat, fordi den tiltalte meldte sig syg.

Sagen bliver endnu en gang berammet d. 10. december samme år, men her bliver sagen udsat af dommeren.

D. 2. maj 2014 skulle have været tredje og lykkens gang, men igen melder den tiltalte sig syg, og sagen bliver aflyst.

Ifølge offeret bliver sagen bevidst trukket i langdrag:

- Det er et hundrede procent sikkert, at han trækker systemet rundt i manegen. Jeg synes Retten er til grin og forstår ikke at han får lov til det, siger Brian Boris.