Blinde blev afvist: Folk raser mod rejseselskaber

Efter to selskaber valgte at sige nej tak til at transportere et blindt ægtepar og deres to førerhunde på en ferie til Bornholm, modtager selskaberne vrede beskeder i massevis på Facebook.

Parret Michelle og Esben Andersen er netop blevet gift. Traditionen tro havde de planer om at fejre ægteskabet med en bryllupsrejse. Men to rejseselskaber slog skår i glæden, da de afviste at tage dem med.

Michelle og Esben Andersen er begge blinde, og kommer ikke særlig godt rundt uden for huset i Aalborg ved egen kraft. Har de til gengæld hver især deres førerhund med sig, kan de både tage bybusser og krydse trafikerede veje. 

quote Det er uhørt og maksimalt uanstændigt at afvise blinde 

Henrik Diemer

Men netop hundene var problemet ifølge de to rejseselskaber. Riis Rejser sagde til TV2 Nord:

- For at rejse med Riis Rejser, så skal man være selvhjulpen. Vi vurderer at de her førerhunde ikke gør det ud for det at være selvhjulpen. Det er vores vurdering, siger direktør for Riis Rejser, Søren Riis.

Nilles Busrejser ønskede ikke at udtale sig til tv, men forklarede i stedet overfor TV2 Nord, at selskabet af sikkerhedsårsager ikke vil have hunde med i bussen, fordi de ikke er spændt fast. Selskabet afviser også førerhundene, fordi de gerne vil tage hensyn til de øvrige passagerer, der kunne være allergiske overfor hunde.

Du kan se og høre ægteparren fortælle om deres oplevelser via linket her: 

Sagen har fået flere facebookbrugere til tasterne. De raser mod de to selskaber på det sociale medie med beskeder som ”I burde skamme jer. At afvise førehunde. Tsk tsk… Jeg vil aldrig, som i aldrig, bruge jeres busser,” lyder det fra Tina Nissen og ”Det er da temmelig tarveligt.....kan ikke se problemet når de kan klare sig selv ved hjælp af hundene.... en bryllupsrejse til Bornholm skulle vel nok kunne klares,” skriver Susanne Rasmussen.

quote Så længe I behandler blinde mennesker, som I gør, så skal jeg ikke ud at rejse med jer! 

Rune Engstrøm 

- Jeg sad og læste på Facebook. Jeg var lige ved at tro, at jeg læste forkert. Der stod, at der var et bilndt par, som ikke kunne komme med Nilles Rejser, forde de ikke ville have deres førerhund med, og det nægter jeg at tro i dagens Danmark. En førethund er jo et hjælpemidel, så de kan begå sig. Jeg siger bare fy. Jeg håber da, at de får lavet den pulitik om, skriver Benny Sceutz Petersen.

Sagen har fået flere politikere til at gå ind i sagen og kalde det diskrimination. Venstre foreslår nu en lovændring, så det bliver ulovligt at diskriminere mod handicap i det offentlige rum. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland