Blodrøde tal i Sparekassen Himmerland

101 millioner kostede det i 2011 Sparekassen Himmerland at drive bank.

På trods af et overskud på den primære drift på 145 millioner kroner, så kostede nedskrivninger på samlet set 261 millioner kroner banken dyrt. Det er især privatkunder og små erhvervsdrivende der har været spændt hårdt for i det forgangne år. På trods af de store røde tal i regnskabet, så er banken ikke i konkursfare, egenkapitalen på 1,4 milliarder sikrer fortsat drift.

Det store tab kommer efter, at Sparekassen Himmerland også i 2010 præsterede et blodrødt regnskab på minus 39 millioner.

-  Vi mærker, at krisen er hård ved kunderne, og derfor ligger vores niveau for tab og nedskrivninger stadig på et højt niveau. Detailhandlen og de mindre virksomheder, som ikke har eksport, har det svært. Vi oplever også, at nogle af privatkunderne har fået en stram økonomi.
Vi er det stærke, lokale pengeinstitut, som heldigvis har sparet sammen i gode tider og kan modstå de magre år. Vi føler en forpligtelse over for vores kunder og bakker op både i gode og dårlige tider, og det afspejler regnskabet også, siger sparekassedirektør Poul Damgaard i en pressemeddelelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland