Blød landing: Soldater til eksamen på Saltum Strand

Flyvevåbnet havde i dag to soldater til eksamen på Saltum Strand, i at lave og drive midlertidige flyvepladser.

TV2 Nords journalist måtte ikke forstyrre de to soldater under eksamen, så dem fik vi ikke talt med, men deres chef kunne forklare os, hvad de skulle bruge deres kundskaber til, når eksamen var overstået.

- Hvis vi tager noget højaktuelt, som naturkatastrofen i Italien, så kan de faste baner være ødelagte. Så har vi et team som de folk her, som vi kan sende ud, og som kan forberede en landingszone, siger Jakob Larsen, premierløjtnant i Flyvevåbnet til TV2 Nord.

For piloterne var det første gang, de skal lande det lille T17 træningsfly på en sandstrand.

- Det følers nærmest som at lande på en blød pude, og så rullede farten stille og roligt af. Så man kan næsten sige at det var et antiklimaks, at det var så roligt, siger pilot Mikael Lillebæk til TV2 Nord.

De to soldater, der var til eksamen, Anders og Brian, har brugt et par dage på at tjekke sandet, og bestemme sig for hvor landingsbanen skulle ligge. Hele eftermiddagen går med at fly starter og lander fra den lille flyveplads, inden stranden igen blev tømt for fly, og eksamen var overstået.

- De har jo klaret det helt perfekt, men det vidste vi også, at de ville gøre, for det er nogle gæve gutter der har været igennem et langt forløb. Der er ingen tvivl om, at vi har to nye operatører til vores teams, siger censor Henrik Nicolaisen fra Flyvevåbnet til TV2 Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland