BLOG: Den nordjyske superliga

Jess Møller Nielsen bekymrer sig om Nordjyllands bidrag til superligaen. Er vi for middelmådige?, spørger han.

I næste sæson vil der være tre nordjyske fodboldklubber i superligaen. Mon det går? Så mange nordjyder er vi vel heller ikke, at vi kan fylde lægterne til alle hjemmekampe. Og hvad med spillere? Har vi nordjyske spillere nok til at fylde tre kvalitetshold? Eller er de tre klubber rige nok til at kunne købe sig til resten? Jeg tvivler.

quote Har vi nordjyske spillere nok til at fylde tre kvalitetshold?

Jess Møller Nielsen

Lad mig straks bekende, at jeg er AaB-mand. Sæsonkort, mandagstræner, rystende nervøs, når modstanderen nærmer sig vores mål, og lige så træt af fejlafleveringer som alle andre rødstribede fans. Men alligevel. Tre superligaklubber i Nordjylland lyder voldsomt.

Hvor er profileringen?

Uden at starte en regional borgerkrig kan man godt undre sig over, om AaB, som den klart største og mest traditionsrige superligaklub, ikke i virkeligheden har været en medvirkende faktor til, at vi står i den situation, som vi gør. ”Hele Nordjyllands fodboldhold”. Hvor er profileringen? Hvor er ambitionerne? Hvor er de stabile resultater?

Hvor er fjernsynsreklamerne? Hvor er de store bannere fra markante bygninger i de nordjyske byer? Hvor er radiokanalen med direkte optakt og reaktioner før og efter en kamp, som kan høres i bilen sammen med kammeraterne?

Hvor er fjernsynsprogrammet efter en spillerunde med kritiske analyser, ligesom de har i andre landsdele? Hvor er bussen med merchandise på torvet i centerbyerne lørdag formiddag? Hvor er fremhævelsen af de gamle kæmper, som blev født som spillere i de mange små nordjyske idrætsforeninger? Pleje af baglandet og markedsføring er andet end en strøm af mails og telefonopringninger for at sælge sæsonkort.

Uambitiøst fedtspilleri og lurepasning?

Et hurtigt gæt er, at femtepladsen i superligaen tilhører AaB. Det er i hvert fald den placering, som i min hukommelse oftest har været resultatet af sliddet igennem en hel sæson.

En gang imellem en pokal eller et mesterskab, og en gang imellem et nedrykningsspil. Det må kunne gøres bedre. ”Hele Nordjyllands fodboldhold” skal ikke slå sig til tåls med en gang imellem at være i front og slet ikke med at rode rundt i bunden. Alt andet end toppen af mesterskabsspillet og kampen om ”Europa” er uambitiøst fedtspilleri og lurepasning.

Her er det så, jeg tænker, at det ikke er særligt hjælpsomt at sprede de nordjyske fodboldkræfter på tre klubber. Dertil er vi for få fans, spillere, pengemænd og alt det andet, der skal til for at komme derop, hvor der ikke er plads til middelmådighed. Men AaB må gå i spidsen og ikke kun sige ”Hele Nordjyllands fodboldhold”, men også sætte handling bag ordene.

Når det er sagt, så kæmpe tillykke til de to andre nordjyske superligahold. Det bliver en fest!

OM BLOGGEREN

Jess Møller Nielsen er oberst i hæren, nordjyde og nysgerrig. Han er født og opvokset i Vendsyssel, og han bor nu i Himmerland. Jess Møller Nielsen har stort set siden studentereksamen fra Nørresundby Gymnasium haft professionelt ledelsesansvar overfor andre mennesker. Han tror på ordentlighed og tydelighed.

Seneste nyt

fra Nordjylland