BLOG: Det skulle være ganske vist!

Foto: Mick Anderson

Jess Møller Nielsen reflekterer over dansk politik. Hvad er meningen egentlig med ”New Public Management", spørger han.

Det skulle være ganske vist. Rygtet vil vide, at mere end én folkevalgt på Christiansborg har pippet noget om, at konsulent- og effektiviseringslænkerne skal kastes i voldgraven. ”New Public Management” som det fantasiløse svar på rådvildheden står for fald. Det lyder næsten for godt til at være sandt.

Det lyder næsten for godt til at være sandt.

Jess Møller Nielsen

Slipper vi virkelig langt om længe for mishandlingen af skattevæsenet, sygehuse, psykiatrien, politiet og alle de andre funktioner i vores land, som tilsammen skaber det fællesskab, vi bryster os af? Det er her fuldstændigt ligegyldigt, hvilken partifarve vi taler om. Alle 179 folketingsmedlemmer taler for bevarelse af en velfærdsstat. Så hvordan, de igennem snart et par årtier har kunnet lade sig trække rundt ved næsen af smarte embedsmænd og konsulenter med højt hår og spidse sko, kan kun undre os.

Sande rygter?

Jeg forstår til fulde de nordjyder, der tvivler på sandhedsværdien af disse rygter. Hvorfor er det blot nogle små pip fra politikerne, hvis de mener det? Det er vel dem, der bestemmer? Eller er vore folkevalgte blevet talt og skrevet ned af embedsmænd og konsulenter i en sådan grad, at modet til brøl er afløst af pip? Man kan mene meget om udflytning af statslige arbejdspladser, men her må vi da sige, at folketingets flertal har taget politisk stilling. Næsten al jammer og klage bliver mødt med et politisk ”vi vil det her – færdig!”. Tør man håbe, at folketinget vil gøre det samme med ”New Public Management”, i hvert fald den del hvor al faglighed reelt skubbes til side?

Læs også BLOG: Danmark – du er dejlig!

Eller er de små politiske pip kun valgflæsk? Vi ved, der kommer et folketingsvalg inden alt for længe. Valgkampen er i gang, og den bliver kun mere og mere intens frem imod valget. Hvis man er en af de vælgere, der tror på, at det handler om at få fagligheden tilbage i alle de meget vigtige offentlige organisationer, så er der al mulig grund til at holde ørene stive og fastholde de pippende politikere på deres ord. Tænk hvis konsekvenserne af de sidste mange års manglende faglighed endelig gik op for folketinget?

Vi får se.

OM BLOGGEREN:

Jess Møller Nielsen er oberst i hæren, nordjyde og nysgerrig. Han er født og opvokset i Vendsyssel, og han bor nu i Himmerland. Jess Møller Nielsen har stort set siden studentereksamen fra Nørresundby Gymnasium haft professionelt ledelsesansvar overfor andre mennesker. Han tror på ordentlighed og tydelighed.

Flere nyheder fra TV2 Nord