BLOG: Tager du familien med til Lalandia?

Ditte Maria Kollerup ser kritisk på Lalandia som feriedestination. Kan man overhovedet slappe af et sted, som byder på så mange indtryk og muligheder for børn, spørger hun.

Tager du familien med til Lalandia? Hvis du gør, så stikker du ikke ud fra mængden. Lalandia er nemlig så populært, at mange familier ynder at booke en miniferie der et par gange om året!

Når du går på opdagelse på Lalandias hjemmeside, finder du muligheden for at overraske familien. Og hvem vil ikke gerne det? Her er der fokus på ”at nå det hele” og prioritere en afstikker fra hverdagen. Indholdet på hjemmesiden minder forældre om vigtigheden af nærvær.

Jeg har overhørt mange samtaler om Lalandia. Fælles for dem er, at forældre fortæller, at børnene har hygget sig helt vildt. Eller vil hygge sig helt vildt. Det ved de bare! Og det er vel godt? En anden ting er, at prisen er høj. Men det betyder ikke så meget, for det er det værd! Forældre nyder, at der er aktiviteter for børnene, for så er børnene glade, og de fleste vil jo gerne have glade børn. En anden pointe er, at forældre kan slappe af og nyde et glas rødvin eller to om aftenen. Måske sammen med venner der også er ”på ferie”.

Nysgerrige spørgsmål
Jeg bliver nysgerrig: Hvorfor vælger I at tage på ferie et sted, hvor der er nye indtryk, mange mennesker, forstyrrelser og flere aktiviteter at forholde sig til, end dem hverdagen i forvejen byder på? Byder Lalandia på oprigtigt nærvær?  Nyder I at tage på ferie med andre børnefamilier, når nu jeres familietid er meget knap?  Når børn udviser glæde og smil, er det så lig med, at de bliver fyldt op med det, de har brug for? Når I siger, at børnene har hygget sig helt vildt, er det så I virkeligheden jer selv, I forsøger at overbevise?

Der er vel ingen risiko for, at I bliver sagt imod, nu hvor det er jer, der lærer jeres børn, hvad der er sjovt, og hvad de har brug for?

Nogle gange stiller jeg spørgsmålene, og andre gange holder jeg min nysgerrighed intakt. Jeg bliver ikke særlig populær med mine holdninger. Måske skyldes det, at jeg overrasker med spørgsmål, som mennesker ikke har lyst til at forholde sig til? Eller perspektiver som de ikke har tænkt på?

Lalandia som livsform?

For at understrege pointer har jeg i samtaler ind imellem valgt at gå til ekstremer. Jeg har brugt ”Lalandia livet” som begreb for en livsform. Som pendant til et andet begreb nemlig ”paddelivet”, hvilket for mig er et udtryk for mennesker, der følger med strømmen - halvdøde og ubevidste i deres beslutninger.
Jeg synes, det er interessant at sætte fokus på, hvordan vi holder ferie. Hvor mange af os er bevidste, når vi vælger at sætte tid og penge af til den næste ferie?
Er vi bevidste om formålet med ferien? Om hvad har vi brug for, og hvordan vi vil opnå det, vi ønsker?

Måske kan Lalandia noget, som jeg ikke kan få øje på. Måske er det helt bevidst, når mennesker prioriterer Lalandia, og måske indfrier Lalandia feriedrømmen – og måske er udbyttet et bevidst ønske?

Hvordan holder du ferie?

OM BLOGGEREN

Ditte Maria Kollerup er 34 år og bosat i Gug. Hun er indehaver og kreativ direktør i byggefirmaet KFS Boligbyg og har 15 års erfaring med at udvikle arkitekttegnede boliger, indrette huse og det at designe hele Hjem til Nordjyderne. Derudover holder hun foredrag om generationsskifte, turnaround og byggeri. Hun har undervist i ledelse, hun blogger på sin egen hjemmeside og har lige udgivet e-bogen ‘Hjem’. Ditte Maria Kollerup går op i sundhed, elsker deleøkonomi og prioriterer bæredygtigt. Hun vil blogge om selvledelse, livets finurligheder og hvordan vi kan designe vores liv præcis, som vi ønsker det, når vi er ærlige overfor os selv. Og hinanden!

Seneste nyt

fra Nordjylland