Blokhus er blevet en helårsby

For en enkelt generation siden var Blokhus kendt, som stedet hvor de unge festede og skejede ud, men nu er billedet vendt.

Flemming Jansen, tidligere borgmester i Pandrup Kommune viser stolt Blokhus frem i dag. Han var som nyvalgt byrådsmedlem med til at stikke en ny kurs ud for badebyen. Dengang havde Blokhus et noget blakket ry. En stor hotelruin skæmmede byens torv, og de unge diskoteksgæster satte deres præg på bybilledet.

- Hvis man gik en tur her en søndag morgen kunne man finde alle slags efterladenskaber fra nattens gæster. Der lå flasker og glasskår over det hele. Det lignede nærmest Hamborg under 2. Verdenskrig, siger Flemming Jansen.

I dag er diskotekerne væk. Torvet fremstår med en ny butiksarkade, og hele byen er præget af hvidt murværk og røde tegltage. Et resultat af politikernes visioner sidst i 80’erne.

- Byen er i dag et resultat af den lokalplan vi skabte dengang. I dag tiltrækker Blokhus familier og det modne publikum, som gerne vil til byen for at få en god og afslappet oplevelse, siger Flemming Jansen.

På Blokhus By Camping har de oplevet forandringen gå ekstra stærkt de sidste fire år.

- Det er blevet en helårsby. Tidligere lukkede flere forretninger og restauranter ned om vinteren, men nu er der gang i den hele året rundt. Vi kan mærke det på, at der kommer flere og flere gæster også uden for højsæsonen, siger Karsten Jepsen, Lejrchef, Blokhus By Camping.

I Blokhus-Hune Erhvervsforening kan de dokumentere byens forvandling. Tidligere var det umuligt at få opbakning til en erhvervsforening – nu er medlemstallet næsten eksploderet. Formand Berit Bøjstrup siger:

- Siden vi stiftede Blokhus-Hune Erhvervsforening for seks år siden har vi mere end fordoblet vores medlemstal fra 60 medlemmer dengang til 125 i dag. Vores medlemmer fortæller samtidigt, at de i år har haft den bedste sæson nogensinde.

For Pandrups tidligere borgmester er forvandlingen total og han tøver ikke med at sammenligne Blokhus med Nordjyllands allerstørste turistmagnet.

- Jeg vil sige – uden at overdrive, at Blokhus i dag rangerer næsten på niveau med Skagen. Det er de to byer, der springer i øjnene, når man taler om nordjysk turisme, siger Flemming Jansen.


Seneste nyt

fra Nordjylland