Blokhus er blevet en turistmagnet: Folk kimer os ned

En hval på knap 20 meter er det helt store trækplaster i Blokhus i disse dage. Til stor glæde for strandfogeden og det lokale handelsliv.

- Det er noget, vi har bestilt. Der er Blokhus jo gode til at lave aktiviteter til børnene i deres ferie.

Sådan lyder det, med et stort grin, fra strandfogeden i Blokhus Keld Sørensen, der tirsdag har haft en dag, mere travl end de varmeste sommersøndage.

- Jeg kan ikke mindes at have oplevet noget lignende. Det er helt enormt hvad der har været af folk hernede, siger han.

Og Blokhus bød da også, som på en sommerdag, på blå bølger, høj solskin og kilomterlange bilkøer gennem byen. Men temperaturen var altså ikke meget over frysepunktet, og det plejer at være lig med en meget øde badeby. Men ikke, når en hval kommer til byen.

- Det er meget værre end en højsommerdag heroppe, men det er både spændende og sjovt og godt "tilrettelagt" her i ferien, at få sådan en fyr ind, siger Keld Sørensen.

Væk fra stranden - i Blokhus by - er der i februar normalt lukket ned i de fleste butikker, men med en hval og tusindvis af mennesker på stranden, stiger interessen for softice så meget, at man skal være en dårlig forretningsmand for at holde butikken lukket.

- Nu er det vinterferie, og der ligger en hval på stranden, så det går rigtig godt, lyder det fra Rasmus Hundrup fra Is-caféen i Blokhus.

Torsdag skal hvalen dissekeres og obduceres for at finde frem til dødsårsagen. TV2 Nord følger med fra morgenstunden.


Seneste nyt

fra Nordjylland