Bodyguard sigtet for bedrageri

Farverig tilværelse som bodyguard sat på standby i arresten i Aalborg.

Retten i Aalborg har varetægtsfængslet en mand fra Grenå, sigtet for bedrageri for 499.596 kroner.

Sagen rækker helt tilbage til maj 2012 hvor TV2/Nord første gang omtaler manden og det bodyguardkursus 26 soldater meldte sig til uden at få nogen som helst valuta for pengene.

Den starter i Nørresundby hvor den sigtede holder hvervemøde hos to kammerater. Herefter indbetaler de håbefulde kursister penge til den sigtedes kammerater, som fører dem videre til den sigtede. Men kurset bliver aldrig til noget.

Manden hævdede dog i retten torsdag, at han aldrig havde fået penge nok til at afholde kurset i Østrig som lovet. Men kursisterne fik aldrig deres penge tilbage og anklagemyndigheden har ikke klarhed over hvad der er sket med dem, siger anklager Jette Rubien.

Manden forklarede i Retten, at han har lejligheder på Gran Canarie og Mallorca og at han normalt arbejder som bodyguard i hele verden. Og han trækker da også forbindelser ud af landet. I England er han eftersøgt for "fraud", der kan oversættes til bedrageri i en eller anden form.

I begyndelsen af 2013 blev manden varetægtsfængslet in absentia, så han kunne efterlyses internationalt, og det var denne efterlysning, der 9. januar gav pote og via et tip blev manden anholdt i Spanien.

- Det er gået stærkt med at få ham i varetægt dernede, for han blev fremstillet i shorts her i Aalborg. De har ikke givet ham nogen som helst mulighed for at pakke en lille taske, fortæller anklager Jette Rubien.

Manden er varetægtsfængslet til 13. februar og forbeholdt sig retten til at kære kendelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland