Bøgsted: Det er beklageligt

Nordjysk folketingsmedlem beklager, at Frederikshavn føler sig svigtet, når politiet ikke har ressourcer til at gå efter narkokriminelle Foto: TV2/Nord

06:10

I Frederikshavn falder antallet af narkosager kraftigt, fordi der er for få betjente i byen

1 af 2

Nordjysk folketingsmedlem beklager, at Frederikshavn føler sig svigtet, når politiet ikke har ressourcer til at gå efter narkokriminelle.

- Det er beklageligt, det har jeg det ikke godt med. Jeg synes da, at narkokriminelle skal fanges hurtigst muligt. Vi skal gerne have det sådan, at narko kom helt væk fra nattelivet. Men vi må samtidig konstatere, at politiet er blevet tvunget til at terrorsikre blandt andet i København, siger det nordjyske folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Bent Bøgsted.

Udmeldingen kommer tirsdag aften, efter TV2 Nord har sat fokus på, at narkoen nærmest flyder i Frederikshavn, da politiet der ikke længere har ressourcer til at sætte massivt ind over for narkokriminalitet.

Narkohandlen har dermed næsten frit spil i Frederikshavn. Det sker efter,  at politiet sidste sommer indstillede en særlig indsats mod problemet - og siden er antallet af sager raslet ned. Landspolitikerne svigter os, siger en byrådspolitiker nu.

- Jeg synes, det er rystende, at man kan se, hvor meget det påvirker, at vi ikke har noget politi på gaden, siger byrådsmedlem for SF, Christina Lykke Eriksen. 

Bent Bøgsted understreger, at Folketinget sidste år indgik en aftale om at forøge antallet af politifolk med 300, samt der er en ny politiskole på tegnebrættet.

- Det tager tid, så det er ikke noget, vi gør på en dag, siger han.

Bent Bøgsted beklager, at Frederikshavn Kommune føler sig svigtet i forhold til bekæmpe narkokriminaliteten.

- Jeg synes, der skal laves en indsats også i Frederikshavn, men vi vil også svigte byerne, hvis vi ikke får stoppet tilgangen af kriminelle ved grænsen – og så er vi nødt til at lave en indsats ved grænserne. Derfor er det nødvendigt med flere politifolk, så der også kan komme mere politi, også til Frederikshavn, siger Bent Bøgsted.

Flere nyheder fra TV2 Nord