Bøgsted: Regionerne skal kigge på regler om eftervederlag

Formand for Folketingets beskæftigelsesudvalg, Bent Bøgsted, opfordrer regionerne til at kigge reglerne igennem, efter en tidligere direktør ved Region Nordjylland har fået 1,2 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse.

Professor i offentlig forvaltning, Henning Jørgensen, er forarget over, at den tidligere sundhedsfaglige direktør i Region Nordjylland, Jens Winther Jensen, ved sin fratrædelse fik 1,2 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse efter at have været åremålsansat i regionen.

Men godtgørelsen er helt efter reglerne. Når man er åremålsansat i en region eller en kommune, har man ret til et fratrædelsesbeløb. Beløbet svarer til tre måneders løn plus en månedsløn for hvert fulde år, man har været i stillingen.

Jens Winther Jensen - tidligere sundhedsfaglig direktør i Region Nordjylland
Jens Winther Jensen - tidligere sundhedsfaglig direktør i Region Nordjylland

Jens Winther Jensen har været ansat i seks år. Det giver ham ret til ni måneders løn - svarende til 1,2 millioner kroner.

Professor Henning Jørgensen mener, at den store, ekstra løncheck rejser et principielt spørgsmål og efterlyser politisk indblanding.

De burde tage det op i regionsrådet og se på, om de kan ændre det

Formand for Folketingets beskæftigelsesudvalg, Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti, synes, at fratrædelsesgodtgørelsen lyder voldsom.

- Regionerne er selvstyrende og bestemmer selv de aftaler, de indgår i, så vi kan kun opfordre dem at kigge reglerne igennem. De burde tage det op i regionsrådet og se på, om de kan ændre det, siger Bent Bøgsted. 

Han synes ikke, at det er rimeligt, at man beholder eftervederlaget, hvis man tiltræder i et nyt job, som Jens Winther Jensen gør 1. maj, hvor han begynder som koncernchef i Region Syddanmark. Et job, Jens Winther Jensen dog først fik efter at være stoppet ved Region Nordjylland.

-Jeg kan godt se, at der kan være et formål med at direktører skal have aftrædelsesgodtgørelser, for det kan være svært at få job, men man skal selvfølgelig ikke belønnes dobbelt for at skifte job, siger Bent Bøgsted.

Direktøren har fulgt reglerne, men hvad mener du? Er det bare helt i orden? Skal reglerne laves om? 

Bland dig i debatten på Facebook. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland