Boelt: Beredskabet svigtede ved ulykke

Hjørrings borgmester Arne Boelt har klaget over beredskabet i forbindelse med arbejdsulykken på boreriggen Mærsk Giant i juli, hvor fire personer blev alvorligt kvæstet. Foto: Per Frank Paulsen

Hjørrings borgmester Arne Boelt har klaget over håndteringen af ulykken, hvor fire mand i juli måned kom alvorligt til skade ved ulykke på borerig.

Arbejdsulykken skete 5. juli på boreriggen Mærsk Giant, som lå i Hirtshals Havn. Under arbejdet med at renovere boreriggen kom de fire personer til skade, da en mandskabskurv rev sig løs og faldt i vandet fra ti meters højde.

Hjørrings borgmester Arne Boelt (S) retter kritik af beredskabets indsats i forbindelse med ulykken, og han har nu klaget til Region Nordjylland, Rigspolitiet og Falck. Det skriver Nordjyske.

- Håndteringen af alarmen er meget kritisabel. Der er tale om en rød alarm med fire traumepatienter, siger Arne Boelt til Nordjyske.

Hans kritik går på, at der i første omgang kun blev sendt to ambulancer og en paramediciner til Hirtshals, selv om proceduren foreskriver at sende en ambulance til hver af de tilskadekomne. Kort efter blev der dog sendt yderligere to ambulancer.

I første omgang mente man heller ikke, at det var nødvendigt at sende lægeambulancen fra Aalborg til Hirtshals, og der gik otte minutter, inden Redningsstationen blev alarmeret.

Præhospital leder i Region Nordjylland, Anders Hansen, erkender, at der burde være handlet anderledes.

- Det er en beklagelig fejl, at der ikke straks blev sendt fire ambulancer ved så en alvorlig ulykke. Det er nu blevet indskærpet, siger han til Nordjyske.

Arne Boelt vil nu rejse sagen for sundhedsminister Astrid Krag.