Børn lærer at afværge seksuelle overgreb

Flere hundrede elever i 8. klasse har oplevet grænseoverskridende seksuel adfærd fra en person, de har tillid til. Nu lærer de at sige fra og afværge seksuelle overgreb.

Børn skal kunne sige fra overfor seksuelle overgreb.8. klasser flere steder i landet lærer i disse dage, hvordan man siger fra overfor personer, som man har tillid til. Børnene skal desuden lære at genkende de faresignaler, der er før et overgreb.

- Det at voksne på den ene side gør sig til venner, men på den anden side har en manipulerende adfærd, hvor deres formål i virkeligheden er et overgreb. Den adfærd vil vi gerne lære eleverne at genkende, så det kan afværges, siger Gitte Jakobsen, Senior-rådgiver Red Barnet.

Cirka en procent af unge i 8. klasse har oplevet overgreb begået af en person uden for familien. Undervisningsmaterialet fokuserer på, at seksuelle krænkelser kan ske fra de mennesker, de unge har tillid til, som eksempelvis lærer og trænere.

- Det her handler ikke om at mistænkeliggøre alle voksne. Det handler om at eleverne skal lære at passe på sig selv, siger Gitte Jakobsen.

Gl. Lindholm skole i Nørresundby og Tornhøjskolen i Aalborg Øst havde tirsdag besøg af Gitte Jakobsen fra Red Barnet.

- Det er ikke noget vi snakker om særlig tit, derfor er det dejligt at få snakket om. Jeg har lært en masse i hvert fald. Det er okay at sige nej, også selvom der er én, der presser på, siger Tara Igot Andersen fra 8. klasse på Gl. Lindholm skole.

Undervisningsmaterialet, der sætter fokus på seksuelle overgreb er gratis og kan findes på Red Barnets Hjemmeside.


Seneste nyt

fra Nordjylland