Flere brande i Nordjylland: Børn legede med ild og antændte rampe ved ungdomsklub

To børn på 10 og 12 år legede med ild, og det endte med at gå ud over et stakit og en rampe nær en ungdomsklub i Frederikshavn.

To børn legede med ild onsdag aften ved en ungdomsklub beliggende på Rømøvej i Frederikshavn. Her antændte de to børn på 10 og 12 år nogle blade, men pludselig endte ilden ude af børnenes kontrol, og flammerne fik derfor fat i et stakit og en skaterrampe. 

Brandvæsenet måtte derfor omkring klokken 19.20 onsdag aften rykke ud for at slukke branden. Det oplyser vagtchef Kasten Højrup fra Nordjyllands Politi. 

Selvom der kun endte med at ske mindre skade på stakittet og skaterrampen, anses hændelsen alligevel for værende forsætlig brandstiftelse.

- Derfor har vi også taget en snak med de unge mennesker, og de sociale myndigheder er blevet underrettet, og så håndteres det på den måde, siger Karsten Højrup, der samtidig kalder sagen trist og sørgerlig.

Børnenes forældre er underrettet om hændelsen.

Mindre brande i Nordjylland

Tidligere på dagen måtte brandvæsenet også en tur forbi en villavej i Vadum, hvor et udehus stod i flammer. 

Hvordan branden var opstået kunne hverken beboerne eller brandinspektøren på stedet umiddelbart gøre rede for. 

- Det kræver lidt yderligere undersøgelse og efterforskning, så vi kan finde ud af, hvad der præcis er sket, lyder det fra vagtchefen. 

Klokken 18.10 modtog brandvæsenet yderligere en melding om brand. Denne gang på en villavej i Hjørring, hvor en person havde benyttet en ukrudtsbrænder tiol at fjerne ukrudt. 

- Og da han var færdig, kørte han fra stedet, men så er der simpelthen gået ild i carporten, og den er nu helt udbrændt, oplyser vagtchefen. 

Personen, der har benyttet ukrudtsbrænderen, sigtes for overtrædelse af beredskabsloven. 


Seneste nyt

fra Nordjylland