Børn og unge i sorg får økonomisk håndsrækning

Foto: Helle Thorngaard Jessen - Skyggebørn

Foreningen Skyggebørn kan nu se frem til at hjælpe endnu flere børn og unge i sorg efter de har modtaget en fondsbevilling på en million kroner.

Familier, der rammes af dødsfald og sygdom kan nu få hjælp til at håndtere sorgen hos de yngste familiemedlemmer. Det Obelske Familiefond giver en bevilling på i alt 1.073.000 til foreningen Skyggebørn, hvilket giver mulighed for at hjælpe endnu flere børn og unge i sorg. 

Pædagogisk/psykologisk  konsulent Jes Dige glædes over flere penge til Skyggebørn.

- Jeg er meget, meget glad og taknemmelig. Fondens støtte er en stor anerkendelse af Skyggebørns arbejde, og det giver os arbejdsro at vide, at foreningens økonomiske fundament nu begynder at tage form, siger Jes Dige.

Læs også Ny sorggruppeforening ser dagens lys i Aalborg

Skyggebørn holder til i centrum af Aalborg, og de har haft travlt med at hjælpe børn og unge med at håndtere deres sorg, siden de startede op i 2016. Derfor falder pengene et sted, hvor der er stort behov. 

- Det er et rigtig flot tilskud og en håndsrækning fra Det Obelske Familiefond, som vil komme mange sårbare børn og unge til gode, siger Søren Bjerregård, der til daglig er udviklingschef i Norddanmarks EU-kontor. Han har hjulpet med ansøgningen til Det Obelske Familiefond, og mener, at bevillingen er et skridt i den rigtige retning. 

- Der er stadig et stykke vej og al støtte er velkommen, men tilsagnet her er et kæmpe skulderklap til Jes og holdet, siger Søren Bjerregård. 

De 1.073.000 kroner fra fonden kommer blandt andet til at gå til oprettelsen af tre nye samtalegrupper. Så efter påske vil Skyggebørn have hele seks samtalegrupper for børn og unge i sorg i alderen 4 til19 år. 

Foreningen arbejder også på et samarbejde mellem Region Nordjyllands øvrige kommuner om samtalegrupper på skolerne i regionen, hvor børnene får hjælp til at sætte ord på deres følelser og samtidig møder andre, der også er ramt af sorg.