Børneasylcenteret i Skørping lukker: - Et spørgsmål om kroner og øre

Foto: arkivfoto

00:32

1 af 2

Flere personer mister deres arbejde, efter Udlændingestyrelsen har valgt at lukke centeret.

Børneasylcenteret i Skørping lukker. Det bekræfter Asylcenter Vesterhimmerland, der blandt andet driver børneasylcenteret i Skørping. 

- Jeg kan bekræfte, at Børnecenteret lukker med udgangen af marts 2017. Personalet er blevet informeret, siger Lars Vestergaard, der er kommunikationskonsulent i Asylcenter Vesthimmerland, til TV2 Nord. 

Det er Udlændingestyrelsen, der har besluttet at lukke børneasylcenteret i Skørping. Tilbage i sepmteber blev der varslet om, at asylcenteret skulle skæres ned fra 80 pladser til 50. I den forbindelse ville 12 miste deres arbejde. 

Nu har Udlændingestyrelsen så valgt, at hele asylcenteret skal lukkes, og dermed mister yderligere 24 ansatte nu deres arbejde - angiveligt på grund af økonomiske årsager. 

- Det er vigtigt at understrege, at det ikke har noget med vores arbejde at gøre. Det er et spørgsmål om økonomi, siger Lars Vestergaard. 

- Det er en usædvanligt dyr adresse at drive. Man har sammenlignet med, hvad udgiften er per hoved. Der har det været uforholdsmæssigt dyrt, fortsætter han

Børneasylcenteret i Skørping har lige nu lidt over 60 børn boende. Det er endnu uvist, hvad der skal ske med dem, når centeret ved udgangen af marts lukker.  

 

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord