Børnehaver risikerer at lukke i Mariagerfjord Kommune

Mariagerfjord Kommune fremsætter 166 spareforslag i nyt budgetmateriale. Heriblandt flere forslag om lukning af dag- og kulturinstitutioner.

Flere lukninger er nævnt i det 72 sider lange budgetmateriale, som Mariagerfjord Kommune mandag sendte i høring. Her fremgår det, at både Børnehaven Stjernen i Veddum og Børnehuset Lærkebo risikerer at blive lukket, som et led i en stor sparemanøvre i kommunen.

Hvis byrådet i Mariagerfjord Kommune beslutter sig for at lukke institutionerne, vil børnene blive flyttet til andre dagtilbud. De fleste af børnene fra Stjernen i Veddum, vil blive placeret i børnehaven Kriblebo i Als godt ni kilometers køretur fra Stjernen. Også Himmerland Teater står for skud i budgetmaterialet.

De 166 forslag til besparelser er blevet udformet af forvaltningen, som så har sendt forslagene til de stående udvalg, derefter er de blevet behandlet af byrådet og i sidste ende af forhandlingsudvalget. Der er også blevet sorteret nogle spareforslag fra, som byrådet ikke har kunnet stå inde for.

Budgetmaterialet kommer i kølvandet på meldingen om, at Mariagerfjord Kommune skal spare 123 millioner kroner, hvilket er 42 millioner mere end forventet.

Derfor leder kommunen nu efter løsninger til, hvordan hullet i budgettet kan dækkes. I budgetmaterialet er 166 forslag til områder, hvor der kan spares. 166 forslag som samlet set løber op i 120,2 millioner kroner ud af de 123 millioner, der skal spares i alt.

Tirsdag aften holder kommunen et borgermøde, hvor budgetforslagene er til debat.


Seneste nyt

fra Nordjylland