Flere psykisk sårbare børn og unge skal udredes

Region Nordjylland indgår samarbejde med privathospital for at kunne udrede regionens mange psykisk sårbare børn og unge.

Antallet af børn og unge, der henvises til psykiatrien i Nordjylland, er stærkt stigende. Alene sidste år kom 600 flere i behandling i forhold til året før.

De mange psykisk sårbare børn og unge betyder, at der er lange udsigter til at blive udredt, fordi ventelisterne vokser hurtigere, end lægerne kan følge med. 

Det er ikke rimeligt, at man ikke kan blive udredt, hvis man har brug for behandling, mener Jan Mainz, der er direktør med ansvar for patientforløb og kvalitet i Region Nordjylland.

quote Det kan være en meget traumatisk situation

Jan Mainz

For at få bugt med puklen af manglende udredninger, har Region Nordjylland nu valgt at købe ydelsen hos privathospitalet Hejmdal.

På tide

Ifølge landsforeningen SIND, der arbejder for psykisk sundhed, falder Region Nordjyllands aftale med privathospitalet på et tørt sted.  

- Det er godt, at der bliver gjort noget, så de kan blive udredt, siger Bente Fjordside, der er lokalformand i SIND.  

I kølvandet på aftalen efterlyser hun dog, at der sker noget mere. Hun mener, at det er på tide, at nogen begynder at interessere sig for, hvorfor antallet af børn og unge med psykiske lidelser hele tiden stiger.

quote Man bør gå mere i dybden med problematikken

Bente Fjordside

Aftalen betyder, at 540 børn og unge nu bliver udredt på et privathospital, og dermed får en diagnose. Herefter skal de videre i systemet, og det kan også give flaskehalse.

- Vi skal foretage en generel kapacitetsopbygning indenfor børne- og ungdomspsykiatrien, og på samme tid skal vi også intensivere samarbejdet med kommunerne, siger Jan Mainz.

Hos Region Nordjylland har de ikke svaret på alle spørgsmålene, men de glæder sig over, at de mange unge nu endelig bliver udredt.  




Seneste nyt

fra Nordjylland