Børnetallet stiger: Vi skal søge dagplejere flere år frem

Foto: Flemming Krogh / Ritzau Scanpix

Børnetallet stiger i hele Nordjylland, men især i Aalborg. I Aalborg mangler de lige nu 50 dagplejere, og de skal have endnu flere de kommende år.

Børnetallet i Aalborg Kommune stiger og stiger. Det betyder, at kommunen lige nu skriger efter at få flere dagplejere, og det er for andet år i træk. Sidste år ansatte kommunen 50 nye dagplejere efter en kampagne, nu håber de at kunne gøre det igen. De står nemlig igen og mangler dagplejere.

- Vi var godt klar over, da vi kørte kampagnen sidste år, at det kom vi nok til igen. Vi kan også se, at vi kommer til at skulle ansætte endnu flere dagplejere de kommende år. Præcist, hvor mange ved vi dog ikke, siger Peter Ottesen, leder af dagplejen i Aalborg Kommune.

Vi var godt klar over, da vi kørte kampagnen sidste år, at det kom vi nok til igen. Vi kan også se, at vi kommer til at skulle ansætte endnu flere dagplejere de kommende år

- Peter Ottesen, leder af dagplejen i Aalborg Kommune

Ifølge tal fra Danmarks Statistik kan Aalborg Kommune se frem til en hel del nye aalborgensere over de næste 10 år. I 2018 er der i Aalborg Kommune 2315, der er 0 år gammel. I 2028 kan kommunen ifølge Danmarks Statistik prale af at have yderligere 561 borgere på 0 år. Små borgere, der på sigt skal have en plads i dagplejen.

 

Kilde: Danmarks Statistik Foto: Danmarks Statstik

- Vi har løbende stillingsopslag og får god hjælp af dagplejerne, der hjælper med at prikke til potentielle kommende kollegaer. Men vi kan også se at kampagnen fungerede rigtig godt sidste år, så vi håber selvfølgelig, at kampagnen kommer til at klare sig lige så godt i år, siger Peter Ottesen.

Det er især Aalborg Kommune, der ifølge Danmarks Statistik kan se frem til en hel del nye borgere. Du kan se hvor mange 0-årige, der kommer i din kommune i tabellen herunder.

 

 

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord