Børns Voksenvenner starter nyt projekt efter donation

En stor donation gør at Børns Voksenvenner i Aalborg kan starte et nyt projekt, hvor udsatte unge i alderen 11-15 år matches med frivillige voksne.

Ensomhed, isolation og mistrivsel er nogle af de følelser Børns Voksenvenner vil til livs med deres nye projekt. Foreningen vil med hjælp fra en stor donation og mange frivillige kræfter få fat i unge mennesker i alderen 11-15 år, der mistrives. 

Målet med at matche de unge med en voksenven er at skabe et søskendelignende forhold og give d ensomme unge en at dele livets oplevelser med. 'Projekt Storesøster/storebror' sætter de unge sammen med yngre voksne i alderen 20-35 år. Det nye projekt bliver til efter at TrygFonden har doneret 620.246 kroner. 

- Vi er utrolig glade for TrygFondens donation, der gør det muligt for os at iværksætte en særlig indsats over for unge i de tidlige teenageår, hvor man er særligt sårbar og på vej i en afgørende udviklingsproces. Ved at matche dem med frivillige yngre voksenvenner, kan vi forhåbentligt give de unge den kontakt, opmærksomhed og fortrolighed, som de savner, og som er afgørende for deres trivsel og fremtidige udvikling, siger Birgit Klitgaard Leong, centerleder for Børns Voksenvenner i Aalborg & Omegn.

Projektet skal ikke kun skabe relationer mellem den unge og voksenvennen, men også men også til andre unge og deres 'storbror eller storesøster'. På denne måde håber man at kunne give de unge nogle gode fælles oplevelser, som kan støtte deres sociale udvikling. 

- Børns Voksenvenner har gjort en fantastisk indsats gennem mange år. Dette nye Projekt Storesøster/Storebror betyder, at endnu flere børn får adgang til positive fællesskaber. De unge får hver især nogle rollemodeller, som kan støtte, guide og lytte til dem. Et projekt, der på den måde indlemmer unge i et fællesskab og i den grad styrker deres trivsel, støtter vi meget gerne, siger Anders Hjulmand, repræsentant for TrygFondens regionale råd i Nordjylland.

Checken med de 620.246 kroner bliver overrakt i aften, tirsdag, i de frivilliges hus på Mølholmsvej 2. Overrækkelsen sker klokken 18.45, hvor blandt andet tv-værten Per Christiansen, som er ambassadør for Børns Voksenvenner, vil holde tale. 


Seneste nyt

fra Nordjylland