Bofællesskab har kig på Visborggaard Slot

En større projektgruppe er interesseret i at købe Visborggaard Slot. De vil omdanne den Regionale institution til et kæmpe bofælleskab med plads til 30-60 beboere.

Det historiske og fredet Visborggaard Slot, som er ejet er Region Nordjylland og bruges som bosted for sindslidende, er til salg. Nu har slottet fået sig en mulig køber.

Køberen er en hel projektgruppe, som vil lave slottet om til et stort bofællesskab, hvor der skal være plads til 30-60 beboere.

- Den grundlæggende idé med levefællesskabet er, at vi lever i samme nære område og derved sammen kan skabe et socialt og forpligtende fællesskab i hverdagen med hinanden. Med et socialt fællesskab tænker vi både på, at vi kan være fælles om en række praktiske gøremål i hverdagen, men også at vi hver især altid har en masse loyale og nærværende mennesker omkring os, siger Uffe Schifter-Holm fra projektgruppen til Fjord Avisen.

- Vi er en gruppe, hvor de fleste af os allerede har mange års erfaring med at bo i bofællesskaber, kollektiver eller lignende og som længe har arbejdet med ideen om at etablere et levefællesskab sammen. Vi er især inspireret af Svanholm Gods i Nordsjælland og Overdrevet ved Aarhus, som begge fungerer som levefællesskaber for godt 80 voksne (+børn) på hver deres måde. Og da Visborggaard blev sat til salg, er der virkelig kommet skub i ideen og projektet, siger Uffe Schifter-Holm til Fjord Avisen. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland