Bog fortæller Kvægtorvets historie

Kvægtorvet i Aalborg er for længst væk, og lige nu bliver der bygget parkeringspladser til det kommende Musikkens Hus - dér hvor kreaturerne engang blev solgt. En ny bog fortæller historien om det, der engang var Danmarks største kvægtorv.

- Det har været vigtigt for mig at folk i dag husker Kvægtorvet for noget godt. 100 års virksomhed er efterhånden blevet til en ruin i folks bevidsthed og det vil jeg gerne have lavet om på, siger bogens forfatter Kristian Lyngby Poulsen.

6. marts 2001 var sidste markedsdag - og nu 12 år efter bliver der bygget p-pladser til Musikkens hus på det historiske sted. 110 års kreatursalg genfortælles i bogen "Kvægtorvet i Aalborg", som i dag blev præsenteret ved et arrangement i Utzon Centret. Her ærgrede man sig over at der ikke var politisk opbakning til at bevare markedshallerne for eftertiden.

- Jeg synes egentlig Aalborg har været god til at bevare tidligere tiders store erhvervseventyr og derfor ville det for historien og vores efterkommere have været rigtigt at markedshallen havde stået tilbage - ligesom man har gjort i Odense og i kødbyen i København, mener tidligere EU-parlamentariker og formand for Kvægtorvet, Niels Busk

Bogen er udgivet af Foreningen for bygnings- og landskabskultur i Aalborg Kommune.


Seneste nyt

fra Nordjylland