Bogbusser henter udsatte stemmer i Aalborg Kommune

Op til kommunalvalget kører bogbusser i Aalborg Kommune rundt som en slags rullende stemmebokse. Det er en hjælp til socialt udsatte, som kan hoppe på bussen og sætte deres kryds - lige der, hvor de er.

Når vælgerne ikke vil komme til stemmeboksene, så må stemmeboksene komme til vælgerne.

Dét er tanken bag de trillende stemmebokse, der i disse dage triller rundt i Aalborg Kommune for at nå nogle af de vælgere, der ikke har mulighed for eller overskud til at dukke op ved valgstederne på selve dagen.

Derfor har kommunen omdannet bogbusser til stemmebokse. Og mandag trillede den op foran opgangsfællesskabet Bakkebo i Nørresundby. Her var Alf Bjarne Knudsen den første, der dukkede op for at brevstemme.

- Så er jeg fri for rende efter det den dag, der er valg. Jeg har gang i så mange ting, så det er ikke altid jeg har tid til at stemme, siger Alf Bjarne Knudsen, der er beboer i opgangsfælleskabet. 

Flere af dem, der dukker op for stemme, er blevet hjulpet ud til bussen af opgangsfælleskabets sociale vicevært.

- Jeg har været rundt og banke på hos samtlige beboere, og flere af dem er kommet ud i underbukser, men så har de taget tøj på for at komme ned at stemme i bogbussen, siger den sociale vicevært Allan Kristiansen.

Mens bussen i to timer mandag formiddag holder lige uden gadedøren til opgangsfælleskabet vælger 10 ud af de 35 beboere at stemme.

Udover opgangsfællesskabet bliver bussen de kommende dage også parkeret foran Kofoeds Skole, forsorgshjemmet Svenstrupgaard og på Mølleplads foran Frelsens Hær. 


Seneste nyt

fra Nordjylland